TV Haugaland leverer live produksjon for kirker med teknikk fra Mediability 

Koronakrisen har satt sitt preg på hele Norges kirkesamfunn, som nå må tenke helt nytt for å nå ut til publikum med sine gudstjenester, konserter og andre arrangement. 

På Karmøy i Rogaland har TV Haugaland fått oppdraget med å produsere og sende live fra en rekke menigheter i øykommunen. De direktesendte gudstjenestene sendes live på TV Haugaland sin hovedkanal og nettsider. 

Med et mobilt oppsett for direktesendt produksjon, levert av Mediability, kan TV Haugaland ta oppdrag i lokalsamfunnet og bringe budskapet fra kirkene rett hjem til publikum i regionen. 

“Vi leverer nå en enkel og effektiv produksjon fra A til Å for kirkene i lokalsamfunnet her på Karmøy”

“Med utstyr fra Mediability kan vi i TV Haugaland bistå lokalsamfunnet med det vi kan best; nemlig direktesendinger, fra der det skjer, rett hjem i stuen til våre seere”.

Jarl Vidar Meling, Produsent og Videojournalist, TV Haugaland

Med teknikk for live TV og for streaming til web

Et oppsett for live streaming kan gjøres på en enkel måte, uten de alt for store investeringene.

For å produsere fra kirkene bruker TV Haugaland Panasonic AW-HE100 kamera, som leverer HD kvalitet (1080/60i og 720/60p). Dette kameraet kan fjernstyres og produsenten kan komme tett på settingen som skal filmes, uten å være et forstyrrende element. 

Utenfor kirken står TV Haugaland sin produksjonsbil, rigget med utstyr for prosesssering av HD signalet fra kamera. Bilen er rigget med en LiveU LU200 multi-signal enkoder, som sender live til TV Haugaland sitt studio i Haugesund, og med en Blackmagic Teranex Mini for konvertering av HDMI og SDI. Fra en monitorerings-skjerm fra Blackmagic har produsenten full kontroll på alle kamerautsnitt for direktesendingen. 

Med oppsettet fra Mediability er TV Haugland rigget for å kunne strømme direkte til web og sosiale medier, samtidig som de produserer til tradisjonell TV, med et SDI oppsett.

Om TV Haugaland

TV Haugaland er en TV-stasjon med hovedkontor i Haugesund, etablert i 1994. Kanalen har konsesjon i 14 kommuner og er blant de lokal-TV stasjonene som har eksistert lengst med sammenhengende drift i Norge. www.tvh.no 

Om Mediability

Mediability er Nordens største leverandør av profesjonelt utstyr og tjenester for direktesendinger og live streaming, for produksjon av lys, lyd og bilde, for skybasert lagring og håndtering av video og bilder, men mer.  Selskapet er en del av Fonn Group, der Rieber & Søn er hovedeier. I tillegg til å selge teknisk utstyr, leier Mediability ut en fullrigget produksjonsbil for direktesendinger. Les mer her.


Kontakt oss for å komme i gang med live streaming

Vi hjelper deg gjerne i gang med live produksjon og streaming fra dine konserter, gudstjenester og andre arrangement.

Våre medarbeidere har bred erfaring med å hjelpe kunden med å velge det utstyret de trenger og kan gi deg gode tilbud.

Se vår komme-i-gang guide for live streaming her here (siden er på engelsk).

sales@mediability.com
+47 482 81 000 (NO)
+46 (0)8 564 85 330 (SE)
+45 33 60 50 60 (DK)