See English version of the article here.

I 2021 satset Danske Bank endra tyngre på studioproduksjoner, som brukes aktivt i markedsføring og for å engasjere ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Anders Oskar Bråthen, Commercial Transformation Lead, Danske Bank har ledet arbeidet med å bygge opp teknologien rundt det nye studioet i Trondheim. 

“Vi satte oss mål om å kunne levere proffe videoproduksjoner og live sendinger fra eget studio, over internett. Tekniske løsninger måtte være effektive, skalerbare og enkle å bruke, fra bankens norske hovedkontor i Trondheim, og med mulighet for å fjernstyre fra andre lokasjoner”, sier Bråthen.

Å møte kunder og ansatte med nye verktøy

I kjernen for strategien til Danske Bank ligger en visjon om å være en strategisk rådgiver for sine kunder. Allerede før pandemien, øynet Danske Bank muligheten til å bruke direktesendte videoproduksjoner som et ledd i denne strategien. Det ga en helt ny plattform å møte både kunder og ansatte på.  

Våren 2020 satte Danske Bank i gang et ambisiøst prosjekt med å oppgradere eksisterende fasiliteter i Norge, samt bygge nye studioer i København, Stockholm og Helsinki. Hvordan skulle banken kunne ta i bruk avansert teknologi for levende bilder og livestreaming, for å nå ut til flere med deres kunnskap og budskap? 

 

Anders O. Bråthen, Commercial Transformation Lead, Danske Bank

Arbeidet med å finne den rette samarbeidspartneren og teknologiplattformen startet. Alle studioene skulle snakke med hverandre og produksjoner styres fra hvilken som helst lokasjon avhengig av produksjon, uten krav til teknisk personell i de studioene som ble fjernstyrt. Mesteparten av produksjonen skulle automatiseres for enkel brukerkontroll, som f.eks lysstyring, kamerakontroll, skjermer, lyd, med mer.    

Krav til teknologi og infrastruktur

I samråd med Mediability som valgt leverandør av teknisk utstyr og installasjon, falt valget på NewTek TriCaster som produksjonssystem for video og live sendinger fra studioet. 

Nøkkelpunkt i kravspesifikasjonen til Danske Bank var: 

 • Å få på plass pålitelige tekniske løsninger med god kundestøtte og support fra leverandør
 • Å bygge studio-infrastruktur som ikke krever store båndbredder 
 • Kunne fjernstyres fra flere av bankes lokasjoner for å produsere og sende live video streams fra en by til en annen 
 • Basere teknisk oppsett på nettverksbasert teknologi, i stedet for tradisjonell broadcast og SDI teknologi. Dette sikrer lavere kostnader, systemer som er enklere å sette opp og å bygge ut ved behov 
 • Velge teknologi som gir fleksibilitet uten å kreve en mengde “bokser” for tilkobling, for konvertering, overganger osv.  
 • Få på plass en kamerarigg med innebygget PTZ (pan-tilt-zoom) og som kan programmeres for enkel kontroll fra produsent/bruker

“Vi lette etter en samarbeidspartner i Norge og Norden forøvrig som kunne levere de rette tekniske løsningene for oss og også jobbe tett med teamet vårt i prosjektets planleggingsfase, under bygging av studioet, for den tekniske implementasjonen og for opplæring. Valget falt på Mediability,” sier Bråthen.

Mediability var med fra starten av prosjektet hos Danske Bank og jobbet tett med banken for å kartlegge deres behov og for å kunne anbefale de rette tekniske løsningene for banken. Valget falt på NewTek TriCaster løsningen som produksjonssystem for Danske Bank med NDI infrastruktur i så mange ledd som mulig, for å sikre kostnadseffektivitet, god utnyttelse av båndbredde og brukervennlighet.

“Vi lette etter en samarbeidspartner i Norge og Norden forøvrig som kunne levere de rette tekniske løsningene for oss og også jobbe tett med teamet vårt i prosjektets planleggingsfase, under bygging av studioet, for den tekniske implementasjonen og for opplæring. Valget falt på Mediability,” sier Bråthen.

Valg av tekniske løsninger hos Danske Bank

Mediability jobbet tett med banken fra prosjektstart til leveranse, som samarbeidspartner og leverandør av teknikk, installasjon og opplæring. Danske Bank fulgte anbefalinger fra Mediability og valgte NewTek TriCaster som hoved-produksjonssystem, med full NDI støtte og muligheter for å automatisere arbeidsprosesser.

Noen av de tekniske løsningene hos banken: 

 • Produksjonssystem for opptak og live: 3 stk NewTek TriCaster TC410 system og 2 stk TriCaster TC1 system. Se teknisk spesifikasjon for TC410 her og for TC1 her.   
 • Studiokamera: 14 stk NewTek PTZUHD Camera. Se spesifikasjon her.  
 • Kamerastativ: 14 stk Libec TH-X. Se spesifikasjon her
 • Signalkonvertering fra HDMI kilder til NDI med BirdDog. Se spesifikasjon av BirdDog Mini HDMI to NDI Encoder/Decoder her.
 • Lydmiksing fra Yamaha

“Tricaster og NDI oppsettet for vårt studio har vist seg å være en meget fleksibel løsning mht. å kunne produsere og sende live fra flere av bankens lokasjoner. Med NDI HX har vi fått på plass et oppsett som er både kostnadseffektivt mht båndbredde og brukervennlig, som var viktige faktorer for oss i valg av tekniske løsninger”  sier Bråthen.

Hva er NDI?

NDI er en IP-videooverføringsstandard med lav latens av høy kvalitet, utviklet av NewTek. Denne standardprotokollen er tatt i bruk av live streaming-industrien i en rekke produkter og programvare. Les om NDI standarden og bruksområder på NewTek sin webside her

Hva er NDI|HX?

NDI|HX er den siste "High Efficiency"-versjonen av NDI som har blitt optimalisert for å åpne opp for tilkobling av nye enheter ved hjelp av innebygde h.264-kompresjonsbrikker. Dette tillater flere maskinvareenheter å støtte NDI-standarden. 

“Fordelene med NewTek TriCaster og NDI som teknologiplattform for vår studiorigg, har først og fremst vært på nettverks- og infrastruktursiden. Et antall bokser for å håndtere konvertering av signal og overganger mellom ulike enheter er nå erstattet med et produksjonssystem som knytter alt sammen i en sømløst opplevelse. Vi trenger nå kun å koble våre PC’er til produksjonssystemet med en enkel kabel og alt fungerer”, sier Bråthen.

Om Danske Bank

Danske Bank leverer tjenester til privat- og bedriftskunder fra 17 filialer i Norge. Banken har vokst gjennom fusjoner med lokale og regionale banker i Danmark, Sverige og Finland og teller i dag over 22 000 ansatte. Hovedkontoret i Norge ligger i Trondheim. Les mer om Danske Bank på websiden her.

Om Mediability

Mediability er forhandler av teknisk utstyr for videoproduksjon, live streaming, infrastruktur for TV studio og kontrollrom, med mer. Vi representerer kjente merkevarer som NewTek, LiveU, Grass Valley, Telestream, Sony, BirdDog, Riedel, Panasonic, AJA, Blackmagic, LYNX, med flere. Se vår nettbutikk her

Kontakt oss gjerne

Vårt salgsteam er eksperter på video og hjelper deg med til å velge det utstyret din bedrift har behov for. Vi har også et team med system-ingeniører, som leverer tjenester for design av studio infrastruktur, installasjon, opplæring, med mer. Vi har lang erfaring med leveranser for studio- og liveproduksjon, med blant annet NewTek som produksjonssystem, som hos Danske Bank. 

Med eget studio for videoproduksjon og podcast kan du engasjere dine kunder og ansatte på helt nye måter.

 • Bruk video som del av din bedrifts profilering og strategi
 • Engasjer ansatte og kunder med levende bilder og podcasts
 • Lag informative og godt utviklet produktvideoer

sales@mediability.com
+47 482 81 000 (NO)
+46 (0)8 564 85 330 (SE)
+45 33 60 50 60 (DK)

Besøk vår nettbutikk (Norge)