Nordland Fagskole er rigget for live videoproduksjon fra eget studio

Nordland Fagskole tilbyr i år studiet Teknisk medieproduksjon og tar i bruk et moderne studio med teknikk og løsninger levert av Mediability. Studiet er tilpasset både fremtidige journalister og informasjonsfolk, som ønsker å jobbe med levende bilder og TV- og medieproduksjoner. 

Mediability er Nordens største fagbedrift innen video og har levert løsninger til TV og mediebransjen i en årrekke. De siste årene har kundebasen innen utdanning, bank og finans, organisasjoner og andre bedrifter vokst. Fellesnevner for kundene er behov for smarte og effektive løsninger for håndtering av video, for lagring, for live streaming og for videoproduksjon.

“Bruk av levende bilder for å styrke sin merkevare og for å engasjere kunder, ansatte og andre, er ikke lenger kun forbeholdt mediebransjen. Vi ser en trend mot at flere og flere utdanningsinstitusjoner og bedrifter fra ulike markeder har behov for smarte løsninger for video” sier Nils Olav Sundsteigen, Daglig leder i Mediability. 
“Nordland Fagskole er et stjerneeksempel på en skole som tar i bruk moderne og relevante tekniske løsninger, med et eget studio”, legger han til.

Tekniske løsninger for studioet

Nordland Fagskole har valgt løsningen TriCaster Mini HD-4 SDI fra NewTek for studioet sitt. Som kamerakilder har de valgt Panasonic AF-CX350EJ kamera, som er et lett kamera med 4K HDR bildekvalitet for live streaming og produksjon, i tillegg til Panasonic Panasonic AW-HN130KEJ, som er et profesjonelt PTZ (Pan-tilt-zoom) kamera. Lysriggen i studioet kommer fra LitePanels, med Astra Daylight LED panel. 

“Med studio løsningene fra Mediability tilbyr vi nå våre studenter det siste innenfor videoproduksjon, streaming og flerkameraproduksjon. Vi valgte løsningen TriCaster Mini for TV studioet vårt for å kunne bruke en og samme produksjonsløsning til flere formål”, sier Kolbjørn Larssen fra Nordland Fagskole.  

Les mer om studiet for Teknisk Medieproduksjon her.

Om TriCaster Mini
TriCaster Mini er en multimedia løsning for videoproduksjon fra NewTek. Med TriCaster Mini  kan du kjøre en komplett produksjon med de verktøyene du trenger for å ta inn flere kamerakilder, for å mikse kilder og for live streaming. Med TriCaster Mini er det enkelt å komme i gang og du får en løsning som støtter tilkobling av HDMI kilder som NDI kilder. Les mer om våre løsninger for studio her

Kontakt oss om studioløsninger

sales@mediability.com
+47 482 81 000 (NO)
+46 (0)8 564 85 330 (SE)
+45 33 60 50 60 (DK)