English version here 

Digitale konsertopplevelser i en utfordrende tid

I mars 2020 traff koronaen Norge og hele kulturnorge ble satt ut av spill, med strenge restriksjoner for antall besøkende og for å overholde nasjonale retningslinjer for smittevern. 

Stavanger Konserthus og Stavanger Symfoniorkester (SSO) var noen av de som raskt klarte å snu seg om i en utfordrende tid. De har sammen klart å engasjere et bredt publikum gjennom live konsertopplevelser og gjennom aktiv bruk av sosiale medier og andre digitale plattformer. Sammen har de tilbudt et imponerende program med blant annet symfonikonserter, matiné og opplevelser for barn og voksne. De har levert en rekke digitale opplevelser til sitt publikum, med live produksjoner til Facebook og live streaming til andre plattformer. 

Konserthuset og orkesteret har klart å engasjere et bredt publikum fra inn- og utland i en utfordrende tid.  Å kunne tilby sitt publikum digitale konsertopplevelser har betydd mye!

“Med utstyr fra Mediability har vi nå et fleksibelt produksjonsmiljø med flere kamera og med muligheter for både opptak og for livesendinger. Vi leverer høykvalitets digitale produksjoner og kan tilby vårt publikum gode konsertopplevelser, også der hjemme” sier Nils Foss, Lysmester fra Stavanger Konserthus.

Det tekniske oppsettet i Stavanger Konserthus

Stavanger Konserthus og Symfoniorkesteret har valgt produksjonsløsningen NewTek TriCaster TC1 for sine flerkameraproduksjoner og digitale arrangement.  

TriCaster TC1 er en 2 RU bildemikser som kan ta inn opptil 16 ulike videokilder, med oppløsningen opp til 4K UHD. Bildemikseren har en rekke funksjoner for IP video, for NDI kompatible tilkoblinger, for monitorering, for tilkobling av ulike type kamera og for live produksjon og streaming. Les mer om TriCaster TC1 i vår nettbutikk her

For å gi publikum opplevelsen av å være tett på dirigent og på orkesteret har de rigget med flere ulike kamera på og rundt hovedscenen. De har blant annet valgt å ta i bruk syv PTZ (Pan-Tilt-Zoom) kamera fra BirdDog og to Panasonic AV-HN 130 kamera. BirdDog Eyes P200 PTZ leverer bildekvalitet i 1080p, med optisk zoom opp til 30x og digital zoom opp til 12x. P200 har full støtte for NDI. For remote kontroll av kameraene har de valgt en løsning fra Skaarhoj. Du finner BirdDog Eyes P200 i vår nettbutikk (Norge) her

“Med TriCaster TC1 har vi en produksjonsløsning som gir oss fleksibilitet for våre live produksjoner” sier Øyvind Grong, Produsent og Musiker i Stavanger Symfoniorkester.

Rigget for fleksibilitet

Konserthuset og orkesteret har sammen rigget for en nettverksstruktur med støtte for NDI og IP-basert arbeidsflyt. Dette har bydd på utfordringer med hensyn til infrastruktur, som er løst i fellesskap med en god kombinasjon av intern kompetanse og med støtte fra leverandører. 

“Vi er imponert over å se hva Stavanger Konserthus og Stavanger Symfoniorkester har fått til i fellesskap”, sier Ole Johan Skogheim, teknisk sjef i Mediability. “Å rigge for egne produksjoner med et NDI kompatibelt oppsett vil gi de en fleksibilitet og muligheter for å levere kvalitetsproduksjoner”, legger Skogheim til. 

Om Stavanger Konserthus og Symfoniorkesteret

Stavanger Konserthus er hjem for Stavanger Symfoniorkester, som er et av Skandinavias mest framgangsrike orkestre. Orkesteret øver og har sine konserter i Stavanger Konserthus, som er rangert som en av de beste akustiske salene i verden. Orkesteret består av 85 musikere fra 23 ulike nasjoner. Les mer om Stavanger Konserthus og Symfoniorkesteret her

NewTek TriCaster TC1 BASE Bundle

Om NewTek TriCaster TC1

TriCaster TC1 er en multimedia løsning for live videoproduksjon fra NewTek. Med TriCaster TC1 får du en komplett løsning for å skape innhold, gjøre det tilgjengelig flere steder og nå ditt publikum på alle plattformer. NDI, miksing, streaming, opptak og levering i HD, 3G og 4K Ultra HD i 60 fps.

Les mer om våre løsninger for studio her

Kontakt oss om studioløsninger

sales@mediability.com
+47 482 81 000 (NO)
+46 (0)8 564 85 330 (SE)
+45 33 60 50 60 (DK)